Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Безпека дорожнього руху залежить від справності транспортних засобів

Безпека дорожнього руху залежить від справності транспортних засобів

Своєчасний ремонт автомобіля є невід’ємною частиною його експлуатації. Проте, досить часто власники авто ігнорують такі рекомендації спеціалістів СТО, вважаючи, що можна ще поїздити. Однак, судові експерти запевняють, що несправні системи транспортних засобів безпосередньо впливають на безпеку дорожнього руху. Такі несправності найчастіше дають про себе знати, як правило, саме в екстремальних ситуаціях, коли водій використовує максимальні функціональні можливості автомобіля для запобігання негативним наслідкам.

Одним з прикладів є дорожньо-транспортна пригода, коли водій автомобіля не впорався з керуванням та виїхав за межі проїзної частини. Під час проведення судової експертизи технічного стану транспортного засобу встановлено, що права рульова тяга автомобіля відреставрована (раніше вона була розламана та зварена з арматурою), а гальмівний механізм заднього лівого колеса заглушений стороннім предметом. Проведені ремонтні роботи не відповідають технічним вимогам експлуатації транспортного засобу та могли бути проведені з метою заощадження коштів замість повної заміни на нові деталі. Як наслідок – тілесні ушкодження у водія автомобіля, його пасажирів та понівечене авто.

Саме тому необхідно слідкувати за власним автомобілем та вчасно ремонтувати його, адже нехтування правилами експлуатації транспортних засобів може призвести до небезпечних наслідків, – наголошують судові експерти.  

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin