Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Визначення оціночної вартості будівельних об’єктів і споруд

Визначення оціночної вартості будівельних об’єктів і споруд

Оціночно-будівельна експертиза є одним із найбільш важливих видів судової інженерно-технічної експертизи, який являє собою кропітку та трудомістку роботу. В Експертній службі МВС проводять судову оціночно-будівельну експертизу за експертною спеціальністю 10.10 «Визначення оціночної вартості будівельних об’єктів і споруд».

Її сутність полягає в дослідженні стану квартир, будинків, споруд, їх частин та інших об’єктів будівництва і призначається для визначення їх вартості в існуючому стані. У висновку експерта оціночно-будівельної експертизи вказується обґрунтована вартість, на яку можна посилатись у випадку конфлікту чи спору.

Цю експертизу призначають під час розслідування та розгляду кримінальних проваджень, господарських і цивільних справ щодо злочинів проти власності, злочинів у сфері господарської діяльності, злочинів у сфері службової діяльності та діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг.

Крім того, за цим видом досліджень в Експертній службі МВС на платній основі проводяться експертні дослідження на замовлення фізичних та юридичних осіб, сторін судового розгляду у цивільних, господарських, адміністративних провадженнях.

Основними завданнями оціночно-будівельної експертизи є:

– визначення різних видів вартості поліпшень земельних ділянок (будівель та їх частин, споруд, передавальних пристроїв тощо);

– визначення відповідності виконаної оцінки нерухомого майна (поліпшень земельної ділянки) вимогам нормативно-правових актів з оцінки майна, методології, методам, оціночним процедурам.

Зазвичай, за допомогою до  експертів  звертаються для визначення ринкової вартості будинку, квартири, або  будь-якого іншого нерухомого майна; визначення вартості частини будинковолодіня; визначення розміру шкоди, завданої незаконними діями третіх осіб (наприклад, залиття квартири, пожежі); відповідність виконаної оцінки нерухомого майна вимогам нормативно-правових актів з оцінки майна, методології, методам, оціночним процедурам.

Для отримання детальної інформації й при виникненні питань з приводу призначення та проведення оціночно-будівельних експертиз звертайтеся до Експертної служби МВС та експерти сектору будівельних, земельних досліджень та оціночної діяльності з радістю вам допоможуть.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin