Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
«Використання досягнень сучасної науки й техніки в розкритті злочинів»

«Використання досягнень сучасної науки й техніки в розкритті злочинів»

25 лютого на базі НАВС відбулося засідання міжвідомчого науково-практичного круглого столу, присвяченого проблематиці використання досягнень сучасної науки й техніки в розкритті злочинів.

Круглий стіл проводили в межах заходів, присвячених 100-річчю НАВС.

Розпочинаючи роботу круглого столу, з вітальним словом звернувся ректор НАВС генерал поліції другого рангу Володимир Чернєй. Він зауважив, що пріоритетом для академії є вдосконалення всіх видів професійного навчання поліцейських, які опановують сучасні методи й засоби розкриття та розслідування злочинів.

Радник Міністра внутрішніх справ України генерал поліції першого рангу Сергій Князєв акцентував увагу присутніх на тому, що тематика круглого столу актуальна і вкрай важлива в умовах сьогодення. «Ми обговорюємо проблематику неприпустимих доказів, обміняємося досвідом і неодмінно допоможемо практичним працівникам у їхній повсякденній діяльності», – зазначив екс-Голова Національної поліції України.

Особливий інтерес присутніх викликала презентація директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Сергія Кримчука, що стосувалась тонкощів ДНК-ідентифікації особи.

Спікери за активної участі кафедралів і науковців академії жваво обговорювали проблематику ефективності розкриття злочинів, ділилися сучасними технічними новаціями в системі відеоспостереження, ідентифікації осіб, цифрової криміналістики тощо.

До експертних обговорень долучилися й іноземні фахівці. З презентацією виступив екс-керівник поліції метрополітену міста Лондона Ендрю Кемпбел Ватсон.

Наостанок учасники круглого столу відзначили, що у спектрі науково-практичних інтересів особливої уваги наразі потребують питання законодавчого закріплення питань використання генної інформації людини, збирання електронних (цифрових) доказів та проведення оперативно-розшукових заходів в нових реаліях.

За загальним переконанням, завдяки розробленим науковцями і фахівцями правоохоронної сфери пропозиціям та рекомендаціям, а також спільним зусиллям іноземних партнерів, депутатського корпусу, урядовців, керівників зацікавлених відомств може бути забезпечено реальне впровадження в практику всіх інновацій, які сприятимуть зниженню рівня злочинності в Україні.

Інформація: Національна академія внурішніх справ

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin