Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Відтворити документ із «пазлів»? Легко.

Відтворити документ із «пазлів»? Легко.

Ви часто бачили як діти рвуть папір. Звичайно, розвивається моторика дитини.  Але що робити, коли випадково цим папірцем був важливий документ, особливо якщо його дублікат виготовити вже неможливо. 

В таких випадках допоможе судова трасологічна експертиза та технічна експертиза документів.

Наприклад, випадково майже повністю був знищений техпаспорт іноземного виробництва на право власності автомобіля. Власник звернувся до Експертної служби МВС щоб відтворити документ, адже без нього неможливо здійснити процедуру розмитнення автомобіля та реєстрацію на території України. 

Перед експертами-трасологами постало нелегке завдання. Необхідно було детально дослідити та встановити цілісність більш ніж двухсот дрібних однотипних клаптиків паперу. 

Вивчивши особливості кожного елементу та конфігурацію його країв й змоделювавши шаблон кінцевого результату, експерти крок за кроком, неначе у дитячій грі «пазли», поступово відновили майже 98 відсотків документу. Потім технічна експертиза документів підтвердила, що документ, який був «зібраний» в одне ціле виготовлений на підприємстві, що здійснює їх виготовлення. 

Результат судових експертиз дозволив в подальшому замовнику дослідження здійснити всі процедури щодо реєстрації автомобіля. 

#Експертна_служба_МВС #РівненськийНДЕКЦ #ДНДЕКЦ

 

 

 

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin