Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Візит експертів ДНДЕКЦ МВС до штаб-квартири МКЗБ у Гаазі

Візит експертів ДНДЕКЦ МВС до штаб-квартири МКЗБ у Гаазі

За підтримки Служби інструментів зовнішньої політики Європейського Союзу, експерти Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру (ДНДЕКЦ МВС) та представник Національної поліції МВС України 11 листопада завершили ознайомчий тижневий візит до штаб-квартири Міжна
родної комісії з питань зниклих безвісти (МКЗБ) у Гаазі.
ДНДЕКЦ МВС з 2014 року займається процесом ідентифікації останків жертв війни в Україні. Висококваліфіковані спеціалісти використовують сучасне обладнання та методи, однак виділення ДНК з людських останків в багатьох випадках є особливо складним. Тому візит української делегації був розроблений як спосіб обміну досвідом і найкращими практиками для посилення співпраці між МКЗБ і ДНДЕКЦ МВС, що є критично важливим з огляду на величезне та зростаюче робоче навантаження, оскільки приховані масові поховання продовжують виявлятися.
ICMP-Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти – це договірна міжурядова організація зі штаб-квартирою в Гаазі, Нідерландах. Її мандат полягає в тому, щоб забезпечити співпрацю урядів та інших інституцій у пошуку осіб, зниклих безвісти внаслідок конфлікту, порушень прав людини, катастроф, організованої злочинності, нелегальної міграції та інших причин, і допомогти їм у цьому. Це єдина міжнародна організація, яка займається виключно проблемою зниклих безвісти.
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin