Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Візит керівництва МВС та керівників комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності і народних депутатів України до ДНДЕКЦ МВС

Візит керівництва МВС та керівників комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності і народних депутатів України до ДНДЕКЦ МВС

25 листопада відбувся візит керівництва МВС та керівників комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності та народних депутатів України до ДНДЕКЦ МВС.

Основною метою візиту було ознайомлення високоповажних гостей з діяльністю підрозділів Експертної служби МВС України щодо огляду технічного стану, відстрілу, дослідження, сертифікації, ідентифікації та обліку різних видів вогнепальної зброї на базі ДНДЕКЦ МВС, а також демонстрація сучасних можливостей та перспектив розвитку Єдиного державного реєстру зброї.

Зустрічав гостей директор ДНДЕКЦ МВС Сергій Кримчук.

Гостям продемонстрували методи, програмне забезпечення та технічні засоби, які використовують експерти Експертної служби в лабораторіях з огляду технічного стану та відстрілу зброї, дослідження, сертифікації зброї та балістичного обліку, а також біологічних досліджень та обліку.

Велике зацікавлення гостей викликали демонстрація можливостей Класифікатора зброї та перспектив розвитку Єдиного державного реєстру зброї. З цією метою було проведено відеоконференцію з Державним підприємством «Інфотех», керівник якого доповів присутнім особливості програмно-технічної побудови та можливих цілей і методів використання можливостей реєстру.

       Як зазначив Ігор Бондаренко, автоматизація обліку процесів обігу зброї забезпечить формування, зберігання, спільне використання і верифікацію інформації про права в сфері обігу зброї, а також дозволить здійснювати ефективний контроль за обігом зброїм в Україні.

«Ми зараз знаходимося на фінальному етапі створення реєстру. Прив’язка особи до одиниці зброї та можливість однозначно провести ідентифікацію об’єктів реалізовано у Єдиному реєстрі зброї, – сказав він. – Окрім запровадження контролю з боку держави, робота реєстру дає змогу виключити корупційні ризики під час дозвільно-реєстраційної діяльності».

За результатами візиту високоповажні гості дійшли висновку про нагальну необхідність та важливість прийняття законопроекту «Про право на цивільну вогнепальну зброю», а також невідкладного впровадження МВС Єдиного реєстру зброї в рамках існуючого нормативного регулювання функціонування Єдиної інформаційної системи МВС.

Варто зазначити, що Класифікатор зброї  створений та успішно працює, а Єдиний державний реєстр зброї повністю готовий до впровадження. І зможе запрацювати після прийняття Проекту Закону «Про право на цивільну вогнепальну зброю» № 5708.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin