Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
В Закарпатському НДЕКЦ запрацювала ДНК-лабораторія

В Закарпатському НДЕКЦ запрацювала ДНК-лабораторія

В Закарпатський НДЕКЦ МВС розпочала свою роботу ДНК лабораторія.
Сергій Кримчук: “Відкриття ДНК-лабораторії в Закарпатському НДЕКЦ МВС є важливими кроком. На сьогоднішній день це вже 10 лабораторія в Експертній службі МВС. У зв’язку з нападом країни агресора ДНК-ідентифікація осіб набула ще більшої актуальності. Завдяки роботі ДНК-лабораторії стає можливим проведення нових видів експертиз, надання обґрунтованих висновків та проведення якісного дослідження біоматеріалів”.
ДНК-ідентифікація є вирішальним етапом у розшуку зниклих безвісти в умовах збройного конфлікту. Основне завдання лабораторії – дослідження вилучених слідів біологічного походження, які містятть ДНК (кров, волосся, букальний епітелій, інші біологічні зразки) та встановлення співпадіння.
Такі співпадіння також бувають вирішальними доказами у кримінальних справах.
На відкритті лабораторії був присутній керівник Експертної служби МВС Сергій Кримчук, заступники керівника: Костянтин Дубонос та Вячеслав Криловський, начальник Головного управління поліції у Закарпатській області Ярослав Колесник та заступник губератора Закарпатської області Василь Іванчо.
Під час відкриття усім присутнім продемонстрували нове сучасне обладнання, що використовуватиметься у роботі для проведення експертами необхідних досліджень.
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin