Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
В Одесі пройшла робота над вивченням метрологічного забезпечення лабораторій та ризик-орієнтованого менеджменту

В Одесі пройшла робота над вивченням метрологічного забезпечення лабораторій та ризик-орієнтованого менеджменту

Компетентність – доведена спроможність; 8 принципів менеджменту; баланс інтересів зацікавлених сторін – лише піщинка від обсягу знань, які кожен виніс з дводенного семінару, що проходив у Одесі 2-3 жовтня.
«Ризик-орієнтований менеджмент у керуванні підрозділами та лабораторіями. Метрологічне забезпечення лабораторій (для керівників, менеджерів з якості, аудиторів та фахівців)» – теми над якими працювали протягом двох днів.
Метою проведення семінару було ознайомлення з вимогами ДСТУ ISO 31000:2018 «Менеджмент ризиків. Принципи та настанови» (ISO 31000:2018, IDT), застосування ризик-орієнтованого мислення в керуванні підрозділами; практична реалізація ризик-орієнтованого менеджменту; ознайомлення з вимогами до процесів вимірювань і засобів вимірювальної техніки; удосконалення керування обладнанням в підрозділах Експертної служби МВС; застосування результатів калібрування в лабораторіях, що здійснюють діяльність у законодавчо регульованій сфері метрології.
Відкривав семінар Сергій Кримчук, перший заступник директора ДНДЕКЦ МВС, побажав усім учасникам отримати максимум знань та користі від роботи. До вітального слова приєднався організатор заходу – Олег Костін, директор Одеського НДЕКЦ.
Доволі нетрадиційно та цікаво розпочала роботу семінару Тетяна Татарнікова, завідувач відділу менеджменту якості ДНДЕКЦ та ініціатор-організатор заходу. Вона розповіла про ризики з іншого, незвичного ракурсу, наводячи робочі ситуації, які можуть виникнути абсолютно у кожного та нестандартні шляхи їх вирішення. Тим самим їй вдалося переконати кожного, що тема про яку йтиме мова є актуальною для усіх слухачів.
Спікером першого дня семінару був Володимир Новіков, директор Інституту підвищення кваліфікації фахівців в галузі технічного регулювання та споживчої політики Одеської державної академії технічного регулювання та якості, професор, доктор фізико-математичних наук. Протягом дня працювали над темою менеджменту ризиків та ризик-орієнтованого мислення та менеджменту. По завершенні кожної підтеми усі учасники проходили тестування та аналізували власні помилки.
Продовженням навчання став другий день під час якого мова йшла про метрологічне забезпечення лабораторій та законодавство у сфері метрології. Спікером був Анатолій Коцюба, завідувач кафедри технічного регулювання та споживчої політики Інституту підвищення кваліфікації фахівців в галузі технічного регулювання та споживчої політики Одеської державної академії технічного регулювання та якості, кандидат фізико-математичних наук, асесор з акредитації лабораторій.
За результатами роботи кожен учасник отримав посвідчення навчально-консультаційного центру «ЄВРОАКАДЕМІЯ».

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin