Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
ДНДЕКЦ МВС відвідали Представники Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти для передання гуманітарної допомоги для Експертної служби МВС

ДНДЕКЦ МВС відвідали Представники Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти для передання гуманітарної допомоги для Експертної служби МВС

Представники Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти (МКЗБ): Артуро Родрігез Тонеллі, регіональний програмний менеджер, Метью Холлідей, програмний директор в Європі, Сорен Блау, керівниця підрозділу антропології та археології та Катерина Приходько, старший програмний координатор відвідали ДНДЕКЦ МВС для передання гуманітарної допомоги для Експертної служби МВС.
Діяльність МКЗБ спрямована на вирішення проблем людей, які зникли безвісти внаслідок збройних конфліктів, порушень прав людини, катастроф, організованої злочинності, нелегальної міграції та інших причин.
У межах своєї діяльності МКЗБ передали два 8-ми капілярних генетичних аналізатори ДНК/секвенатори 3500 ThermoFisherScientific, США.
Обладнання слугуватиме для проведення судових молекулярно-генетичних експертиз в установах Експертної служби МВС, зокрема з метою ідентифікації невпізнаних тіл та осіб зниклих безвісти.
Артуро Родрігес Тонеллі: «Ми пишаємося тим, що це обладнання використовуватиметься заради доброї мети та допомагатиме в ідентифікації не лише злочинців, а й осіб зниклих безвісти в умовах збройного конфлікту».
Сергій Кримчук: «Ми очікуємо більшого навантаження у зв’язку зі вступом в дію Закону України «Про державну реєстрацію геномної інформації людини», тому отримання цього обладнання є дуже важливим для нас, зокрема в такому чутливому питанні як ідентифікація невпізнаних тіл та осіб зниклих безвісти».
Дякуємо за допомогу. Високо цінуємо співпрацю, яка набуває прояву в реальних діях та підтримці.
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin