Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Дослідження голосу та мовлення

Дослідження голосу та мовлення

Голос людини унікальний, як відбитки пальців. Існує думка, що голос має більшу силу, ніж музичний інструмент.
Наші експерти, які здійснюють експертизи відео-, звукозапису знають багато про це та можуть дати відповіді на безліч питань, досліджуючи голос та мовлення.
Ось деякі з них:
  • Чи належать голос та мовлення особи, зафіксовані на фонограмі/відеофонограмі файлу, що міститься на носії інформації, громадянину «А»?
  • Одній чи різним особам належать голос і мовлення, зафіксовані на фонограмі/відеофонограмі файлу, що міститься на носії інформації?
  • Чи одна і та сама особа бере участь у розмовах (або: промовляє фрази «…»; першою/другою вступає в розмову; звертається до співрозмовника як «Б»; до якої співрозмовник звертається як «В»), зафіксованих на ділянках фонограми від «год/хв/с» до «год/хв/с.» або на фонограмі/відеофонограмі файлу, що міститься на носії інформації?
  • Скільки осіб брало участь у розмові, зафіксованій на фонограмі/відеофонограмі файлу, що міститься на носії інформації?
  • Якими є характеристики голосу диктора, що здійснює анонімне повідомлення на фонограмі файлу, що міститься на носії інформації?
  • Чи брав участь громадянин «А» у розмові, зафіксованій на фонограмі/відеофонограмі файлу, що міститься на носії інформації. Якщо так, то які саме слова та фрази ним промовлені?
  • Чи відповідають слова та фрази, промовлені громадянином «А» у розмові на фонограмі/відеофонограмі файлу, що міститься на носії інформації, словам та фразам в тексті розмови протоколу (слідчої дії / огляду), наведеним під індексом «А»?
 Перелік питань не є вичерпним, а матеріали, пристрої та засоби, що надаються експерту, можуть варіюватися відповідно до конкретно поставленого питання.
.
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin