Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Експерт з обліку генетичних ознак людини ДНДЕКЦ МВС провів тренінг в НАВС

Експерт з обліку генетичних ознак людини ДНДЕКЦ МВС провів тренінг в НАВС

Для забезпечення підготовки кадрів кримінальної поліції керівництвом Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та Національної академії внутрішніх справ було прийнято рішення про залучення висококваліфікованих експертів у сфері трасологічних, дактилоскопічних, балістичних і генетико-молекулярних досліджень до навчального процесу.

Руслан Аббасов, завідувач лабораторії біологічних досліджень та обліку ДНДЕКЦ МВС України розповів викладачам кафедри оперативно-розшукової діяльності НАВС про генетико-молекулярні дослідження та питання, які вирішує біологічна експертиза. Особливу увагу приділили особливостям вилучення біологічних матеріалів з місць вчинення злочинів та функціонуванню центрального обліку генетичних ознак людини.

Як правильно відібрати невидимі людському оку біологічні зразки для експертного дослідження? Про що може розповісти кров людини, слина й інші біологічні сліди, а також як це використати в розкритті й розслідуванні злочинів? Які можливості сучасних вітчизняних програмних розробок і системи Федерального бюро розслідувань Міністерства юстиції США «CODIS»? Завдяки матеріалам, наданим Русланом Аббасовим, ці знання та багато іншої цінної інформації отримають й курсанти та слухачі НАВС.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin