Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
МВС заручилося підтримкою Великої Британії у започаткуванні проєкту з впровадження системи біометричної ідентифікації, – Ігор Бондаренко

МВС заручилося підтримкою Великої Британії у започаткуванні проєкту з впровадження системи біометричної ідентифікації, – Ігор Бондаренко

Міжвідомча делегація на чолі із заступником міністра внутрішніх справ України Ігорем Бондаренком упродовж 13-15 грудня ц.р. провела ряд зустрічей із колегами з Великої Британії для пошуку технічних рішень та фінансової підтримки для започаткування проєкту з впровадження комплексної системи біометричної ідентифікації та верифікації у діяльність органів системи МВС України, зокрема впровадження кримінальної системи ідентифікації за відбитками пальців (criminal AFIS) та систем ідентифікації за зображенням обличчя та райдужною оболонкою ока.

До складу делегації увійшли заступник міністра з питань європейської інтеграції Міністерства фінансів України Юрій Драганчук, заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров, директор Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Сергій Кримчук, директор ДП «Інфотех» Андрій Тимошенко, фахівці МВС та НПУ.

Так, у Лондоні урядовці спільно із фахівцями МВС та Національної поліції провели зустріч з представниками компанії «NEC», під час якої ознайомилися з технічними програмними та апаратними рішеннями, що можуть бути використані для реалізації проєкту, а також з їх практичним використанням Поліцією міста Лондона для виконання повсякденних завдань щодо пошуку підозрюваних за біометричними даними, збору криміналістичної біометричної інформації, її подальшої обробки та аналізу.

 

До відома, Лондон є другим після Пекіна за кількістю вуличних камер. Так, за даними Financial Times, у 2019 році у столиці Великобританії працювало 420 тисяч камер, здатних здійснювати не лише нагляд за безпековою ситуацією, але й розпізнавати обличчя. Це 20 %  від усіх камер, які є у світі.

Саме з метою побудови багаторівневої системи управління безпекою МВС розпочинає проєкт «Безпечна країна», який передбачає інтеграцію систем відеоспостереження, здатних як фіксувати правопорушення, так і проводити за біометричними даними оперативне розпізнавання осіб, які їх скоїли.

Під час візиту до Лондона українська делегація також провела зустріч з представниками Департаменту з гарантування експортних кредитів Великої Британії (UKEF), де обговорили можливість надання британською стороною фінансової підтримки для започаткування проєкту на базі апаратних та програмних рішень NEC.

«За результатами зустрічі МВС заручилося підтримкою уряду Великої Британії у започаткуванні проєкту з впровадження системи біометричної ідентифікації та верифікації, зокрема фінансовою», – зазначив Ігор Бондаренко.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin