Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Міжнародний та національний досвід розслідування злочинів у сфері незаконного розповсюдження зброї

Міжнародний та національний досвід розслідування злочинів у сфері незаконного розповсюдження зброї

 

Управлінням Організації Об’єднаних Націй з наркотиків і злочинності в рамках Глобальної програми з вогнепальної зброї організовано онлайн семінар на тему: «Розслідування злочинів у сфері незаконного розповсюдження зброї: національний та міжнародний досвід».

У ході семінару учасників ознайомили з Глобальною програмою з вогнепальної зброї, програмою заходів Управління з наркотиків і злочинності ООН на 2021 рік та методичними матеріалами підготовленими Глобальною програмою з вогнепальної зброї. Також учасники мали змогу обмінюватися міжнародним та національним досвідом з протидії злочинності.

Олексій Соколов, завідувач відділу досліджень зброї лабораторії досліджень, сертифікації зброї та обліку ДНДЕКЦ МВС взяв участь у заході та виступив з доповіддю на тему: «Способи маскування вогнепальної зброї та її частин з метою переміщення через митний кордон України».

Обговорювалися різні важливі питання, серед яких розслідування та боротьба з незаконним обігом зброї, законодавство щодо незаконного обігу вогнепальної зброї та організованої злочинності міжнародного й національного рівня та інші.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin