Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Міжнародний тренінг «Live Data Forensics»

Міжнародний тренінг «Live Data Forensics»

З 27 вересня по 1 жовтня 2021 року пройшов міжнародний тренінг «Live Data Forensics» (Криміналістичне дослідження комп’ютерної техніки в нелабораторних умовах), організований Академією кіберзлочинності Агентства Європейського Союзу з підготовки співробітників правоохоронних органів (CEPOL) на базі Міжнародного тренінгового центру поліції Угорщини в м. Будапешт (Республіка Угорщина).

Від ДНДЕКЦ МВС участь взяв заступник завідувача лабораторії комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень, Сергій Ковальчук.

Під час тренінгу учасники ознайомились з категоріями даних, які можуть бути отримані під час дослідження завантажених операційних систем (т.з. «Volatile Data») сучасних комп’ютерів, навчились самостійно створювати та тестувати програмні засоби для дослідження комп’ютерних систем в режимі реального часу, здійснювати збір та аналіз даних з таких систем, включаючи створення криміналістичних копій («образів») дисків та файлів, створення копії («дампу») оперативної пам’яті та його подальший аналіз для отримання інформації, яка може представляти інтерес для оперативних працівників та органів досудового розслідування.

Наприкінці заходу було проведено підсумкове тестування, за результатами якого учасники отримали сертифікати про успішне проходження тренінгу.

Окрім участі у тренінгу, під час спілкування з представниками різних країни здійснювалось вивчення передового досвіду відповідних підрозділів європейських країн зі збору, документування та аналізу цифрових доказів у рамках розслідування кримінальних злочинів. 

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin