Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Обліки та колекції анонімних повідомлень як інформаційна база для розкриття злочинів

Обліки та колекції анонімних повідомлень як інформаційна база для розкриття злочинів

 

18 березня 2021 року відбулась робоча зустріч в приміщенні ГУНП в місті Києві працівників Експертної служби МВС та представників слідчих управлінь ГУНП в місті Києві.

Темою робочої зустрічі було обговорення Обліків і колекцій анонімних повідомлень як інформаційної бази для розкриття злочинів.

Розпочав зустріч завідувач лабораторії досліджень у сфері інформаційних технологій ДНДЕКЦ МВС Сергій Костюк зі вступного слова про об’єднання зусиль НПУ, ГУНП, НДЕКЦ МВС та ДНДЕКЦ МВС з метою акумуляції в Експертній службі МВС загальнодержавного обліку голосів й мовлення осіб, що здійснили повідомлення про підготовку (загрозу) вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують безпеці громадян та/або пошкодженню об’єктів інфраструктури, та осіб, раніше причетних до вчинення таких злочинів, з використанням автоматизованої ідентифікаційної пошукової системи «SIVE VOICE».

Більш детально про алгоритм дій органів досудового розслідування у разі отримання повідомлення про загрозу безпеці громадян й ін. та функціонування обліку голосів і мовлення людини на центральному (ДНДЕКЦ МВС) та обласних (НДЕКЦ МВС) рівнях розповіла завідувач сектору голосів й мовлення людини ЛДСІТ ДНДЕКЦ Людмила Отрошенко.

Зокрема, було наголошено про необхідність в налагодженні автоматизованої взаємодії між підрозділами Національної поліції та Експертної служби МВС і побудови єдиної багатофункціональної комплексної системи автоматизованого обліку голосів та мовлення людини «SIVE VOIСE».

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin