Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
ОСНОВНІ ОЗНАКИ ТОГО, ЩО ВАШ VIBER ВЗЛАМАЛИ

ОСНОВНІ ОЗНАКИ ТОГО, ЩО ВАШ VIBER ВЗЛАМАЛИ

Сьогодні майже кожен з нас знайомий з цим словом – «Viber», адже він є одним з найпопулярніших месенджерів та має хорошу захищеність. Та все ж, зловмисники не сидять на місці й вигадують нові способи, як ошукати користувачів.

Зазвичай їм це вдається через неуважність користувачів.

Як зрозуміти, що ваш месенджер зламали?

  • Перша ознака злому не завжди очевидна для жертви, вона проявляється у вигляді спам-листів іншим користувачам з вашої телефонної книжки, причому у ваших чатах їх не буде, оскільки зловмисники все акуратно підчищають.
  • Друга ознака злому Viber вже більш очевидна для жертви. З рахунку Viber out можуть самовільно зникати гроші, причому без жодних дій з вашого боку.
  • Ще одним непрямим свідченням того, що ваш Viber-аккаунт під контролем іншої людини – швидка розрядка батареї при мінімальній активності з Вашого боку. Причина в тому що Viber завжди працює у фоні.
  • Мимовільні блокування/розблокування смартфона, включення підсвічування без команди і інші аномальні дії гаджета теж можуть свідчити про злом, як і стороні шуми під час розмови по відео та аудіо (не плутати з зависаннями через слабкий рівень сигналу).

При появі будь-якої з цих ознак, слід перевірити смартфон на віруси за допомогою антивірусного ПО. Єдиним надійним виходом з цієї ситуації буде скидання смартфону до заводських налаштувань. Проте не забудьте зробити резервну копію даних.

 

#Експертна_служба_МВС #ДНДЕКЦ #Хмельницький_НДЕКЦ

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin