Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Понад 50% дітей проводять більше 4  годин на день в інтернеті

Понад 50% дітей проводять більше 4 годин на день в інтернеті

Майже 45% підлітків проводять у соціальних мережах до 3 годин на день, а ще приблизно  50% – 4 та більше годин, – йдеться на сайті МОН України.

Старший судовий експерт відділу досліджень у сфері інформаційних технологій Запорізького НДЕКЦ Анна Король долучилася до проєкту «Комплексна програма протидії кіберзлочинності та експлуатації дітей (як однієї із форм торгівлі людьми) серед шкільної молоді Запорізької області».

Проєкт організовано Запорізьким обласним благодійним фондом «Посмішка дитини» за підтримки відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні.

В рамках проекту, було проведено серію онлайн вебінарів з протидії кіберзлочинності та експлуатації дітей (як однієї із форм торгівлі людьми) для інспекторів відділу ювенальної превенції, шкільних поліцейських патрульної поліції та інспекторів центру пробації у Запорізькій області.

Обговорили цифрові небезпеки, що можуть призвести до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, способів втягнення в ситуацію торгівлі людьми таких як: секстинг, сексторшен та онлайн-грумінг та інші, та правила безпечної поведінки в інтернеті.

Інформація МОН «Безпека дітей в інтернеті» з корисними посиланнями

https://mon.gov.ua/ua/osvita/pozashkilna-osvita/vihovna-robota-ta-zahist-prav-ditini/bezpeka-ditej-v-interneti

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin