Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Поради від експертів комп’ютерно-технічних досліджень

Поради від експертів комп’ютерно-технічних досліджень

Основні правила цифрової гігієни під час користування мобільними телефонами:
  • Регулярно оновлюйте програмне забезпечення – операційної системи та встановлених додатків. У оновленнях розробники усувають виявлені вразливості безпеки програмного забезпечення, які використовуються зловмисниками.
  • Використовуйте двох факторну аутентифікацію (2FA) для доступу до основного облікового запису телефону (аккаунт Google або Apple), а також інформування про здійснення авторизації в ньому з нового пристрою.
  • Встановлюйте додатки лише з офіційних магазинів (App Store або Google Play), оскільки файли, отримані з неперевірених джерел, можуть містити шкідливі програми.
  • Налаштуйте та регулярно здійснюйте резервне копіювання даних з Вашого телефону у хмарне сховище або на комп’ютер. Це дозволить зберегти необхідну Вам інформацію у випадку втрати пристрою.
  • Під час встановлення нових додатків перевіряйте необхідність надання їм доступу до даних, які зберігаються в телефоні (список контактів, журнал дзвінків, SMS-повідомлення, галерея), а також керування апаратними функціями телефону (камера, мікрофон, Bluetooth, GPS тощо).

 

.
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin