Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Презентація нового обладнання для криміналістичної експертизи

Презентація нового обладнання для криміналістичної експертизи

В ДНДЕКЦ МВС пройшла дводенна презентація нового обладнання для криміналістичної експертизи.

Була розглянута система проявлення дактилоскопічних відбитків RECOVER LFT, система для відображення відбитків пальців DCS 5, настільний збільшувач із багатохвильовим освітленням Crime-lite ML2, портативна камера MVC®lite, автоматизований, високопродуктивний пристрій, здатний виявляти сліди рук на великій кількості паперових документів для виявлення відбитків пальців TFD-2.

Презентована система проявлення дактилоскопічних відбитків – інноваційна технологія , що дозволяє відновлювати відбитки пальців, які раніше були надзвичайно важко чи неможливо виявити. Найсучасніша технологія використовує процес хімічного покриття для проявлення відбитків пальців на цілому ряді складних для виявлення поверхонь, включаючи ті, що піддалися впливу екстремального нагрівання (наприклад, гільзи після пострілу) та предмети, які були протерті чи вимиті для запобігання ідентифікації.

Також портативна камера для виявлення відбитків пальців для безпечного і контрольованого проявлення прихованих відбитків пальців на місці злочину.

Експертам вдалося попрацювати на зазначеному обладнанні та переконатися у його функціональності та необхідності.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin