Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Проєкт “Створення національного референс-центру для ідентифікації контрольованих та токсичних хімічних речовин”

Проєкт “Створення національного референс-центру для ідентифікації контрольованих та токсичних хімічних речовин”

10 грудня 2019 року на базі Державного підприємства «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л. І. Медведя МОЗ України» відбулася презентація проєкту “Створення національного референс-центру для ідентифікації контрольованих та токсичних хімічних речовин”.

Було озвучено завдання та можливості НРЦ національним та міжнародним партнерам, обговорено питання сприяння міжлабораторній співпраці щодо ідентифікації контрольованих хімікатів та проведенні спільних досліджень і навчань. Центр надаватиме підтримку національним органам влади достовірним аналізом хімічних речовин, що є важливим інструментом реагування на інциденти та проведення розслідувань. Відповідно до Резолюції Ради Безпеки ООН 1540 (2004) створення НРЦ є важливим кроком у посиленні контролю за матеріалами подвійного використання, а також підвищення готовності України протидіяти хімічним загрозам.

Серед спікерів заходу були: координатор проектів ОБСЄ в Україні, посол Генрік Вілладсен; Зоряна Скалецька, міністр охорони здоров’я України; Марек Шафін, посол Словацької Республіки в Україні, представник словацького головування ОБСЄ у 2019; Джоанна Вінтрол, керівник відділу Агентства із зменшення загрози Міністерства оборони США, посольство Сполучених Штатів Америки в Україні; Вірджинія Дамбраускайте,  представництво Європейського Союзу в Україні.

В презентації взяли участь працівники лабораторії досліджень матеріалів, речовин і виробів ДНДЕКЦ МВС:  Олександр Замошець, (завідувач лабораторії), Олексій Зав’ялов та Павло Зелений.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin