Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Результати відрядження директора ДНДЕКЦ МВС до Республіки Портуґалія

Результати відрядження директора ДНДЕКЦ МВС до Республіки Портуґалія

Нещодавно директор ДНДЕКЦ МВС Сергій Кримчук завершив однотижневу навчальну поїздку до Республіки Портуґалія, що була організована Міжнародним Комітетом Червоного Хреста.

 

Метою поїздки було утворення робочої групи з питань удосконалення нормативно-правового регулювання та розвитку судово-медичної експертної служби України та продовження належного пошуку зниклих безвісти осіб та роботи з тілами померлих в Україні.

 

Під час поїздки вдалося поспілкуватися з ключовими органами та організаціями Портуґалії, які забезпечують розслідування справ про смерть і зникнення безвісти та реагування на надзвичайні ситуації.

 

Програму було розподілено на 2 дні перебування у м. Коїмбра та 3 дні у м. Лісабон.

 

У місті Коїмбра члени делегації відвідали головний корпус та центральний філіал Національного інституту судово-медичної експертизи Портуґалії (основні технічні відділи та лабораторії) та пройшли практикум із судово-медичними експертами. Візит проводив професор Дуарте Нуно Вієйра, колишній директор Національного інституту судово-медичної експертизи Портуґалії. Також відвідали університет Коїмбри та медичний факультет, де провели зустріч з проректором і деканом медичного факультету.

 

У Лісабоні завітали до південного філіалу Національного інституту судово-медичної експертизи Портуґалії (основні технічні відділи та лабораторії), наукової лабораторії та відділу ідентифікації поліції, портуґальського суду, офісу Генерального прокурора, Портуґальського Червоного Хреста, Портуґальського центру координації цивільного захисту (ліквідація наслідків катастроф, тимчасові морги).

 

Вагомою була зустріч з Міністром Міністерства юстиції Портуґалії, Генеральним прокурором, членами Портуґальської групи з ідентифікації жертв катастроф, Управлінням поліції, яке відповідає за розслідування випадків зникнення безвісти та смерті та з президентом Судово-медичної ради.

 

За результатами проведених зустрічей перейняли досвід роботи судово-медичної експертизи Портуґалії, що в майбутньому сприятиме розвитку судово-медичної експертної діяльності в Україні.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin