Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Робоча зустріч керівництва ДНДЕКЦ МВС з делегацією від Консультативної місії Європейського Союзу

Робоча зустріч керівництва ДНДЕКЦ МВС з делегацією від Консультативної місії Європейського Союзу

24 листопада пройшла робоча зустріч керівництва ДНДЕКЦ МВС з делегацією від Консультативної місії Європейського Союзу у складі Сержа Мартена, старшого радника з криміналістичної експертизи зброї, боєприпасів, вибухових речовин, балістичної експертизи (Франція ), Елізабет Йоланди Ван де Верд, старшого радника з експертно-криміналістичної ідентифікації (Нідерланди) та Василя Боднарюка експерта з проведення тренінгів.
Метою зустрічі був обмін досвідом щодо проблемних питань, з якими зіштовхуються криміналісти в різних країнах за напрямком балістичних досліджень.
Під час заходу обговорювалися питання дослідження вогнепальної зброї, слідів її застосування, продуктів пострілу (GSR), управління якістю (IEC 17025), ланцюгу збереження об’єктів та роботи з ними.
Починаючи з 2014 року, Місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини.
Мандат КМЄС передбачає три напрямки діяльності:
Надання стратегічних консультацій щодо реформування сектору цивільної безпеки для розробки стратегій сектору цивільної безпеки;
Підтримка імплементації реформ через надання практичних консультацій, тренінгів та реалізації інших проєктів;
Співпраця та координація для забезпечення координації реформ між українськими та міжнародними партнерами.
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin