Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Робоча онлайн-зустріч з представниками експертної організації Міністерства внутрішніх справ Республіки Сінгапур

Робоча онлайн-зустріч з представниками експертної організації Міністерства внутрішніх справ Республіки Сінгапур

21 жовтня Сергій Ковальчук та Євген Самарченко, працівники лабораторії комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень ДНДЕКЦ МВС взяли участь у робочій онлайн-зустрічі з представниками Home Team Science and Technology Agency (HTX), експертної організації Міністерства внутрішніх справ Республіки Сінгапур.

У зустрічі брав участь заступник директора Центру інформаційної і цифрової криміналістики та експертиз Mr. James LAN, заступник керівника відділу партнерства Ms. Vanessa YEW та менеджер цього ж відділу Mr. TOH Pee Kiong.

В ході роботи ознайомилися зі штатною структурою підрозділів комп’ютерної криміналістики, які функціонують в установах, а також переліком програмного та апаратного забезпечення, яке використовується при проведенні відповідних досліджень. Крім цього, учасники обмінялись досвідом у вирішенні проблемних питань, які виникають під час проведення експертиз цифрових носіїв інформації, зокрема, які пов’язані з дослідженням заблокованих мобільних пристроїв, аналізом різного виду шкідливого програмного забезпечення, а також подоланням криптографічного захисту комп’ютерних носіїв.

За результатом обидві сторони підкреслили практичну користь подібного обміну досвідом, а також наголосили на необхідності поглиблення подальшого співробітництва.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin