Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Семінар-практикум «Актуальні проблеми збереження та захисту культурних цінностей»

Семінар-практикум «Актуальні проблеми збереження та захисту культурних цінностей»

У семінарі-практикумі «Актуальні проблеми збереження та захисту культурних цінностей» взяли участь судові експерти відділу мистецтвознавчих археологічних та психологічних досліджень ДНДЕКЦ МВС.
Захід був організований Міністерством культури та інформаційної політики України, Національною академією керівних кадрів культури і мистецтв, Центром неперервної культурно-мистецької освіти, Національним музеєм Тараса Шевченка та національним заповідником «Києво-Печерська лавра» та проходив у приміщеннях національних музеїв Києва на прикладі колекцій фондів. Серед учасників були науковці провідних музейних, науково-дослідних, реставраційних та вищих навчальних інституцій України, фахівці бібліотечної справи.
Метою семінару було підвищення кваліфікації, отримання практичних навичок роботи з предметами культурного надбання та налагодження співробітництва між фахівцями різних напрямків у сфері вивчення, дослідження, збереження об’єктів культурної спадщини.
Дмитро Шевченко, старший судовий експерт, виступив з темою «До проблеми атрибуції археологічних об’єктів, позбавлених історичного контексту (на прикладі виробів дрібної металопластики)».
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin