Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Співпраця Одеського НДЕКЦ МВС з Одеським державним університетом внутрішніх справ

Співпраця Одеського НДЕКЦ МВС з Одеським державним університетом внутрішніх справ

Експертка сектору почеркознавчих досліджень, технічного дослідження документів та обліку відділу криміналістичних видів досліджень Одеського НДЕКЦ МВС Катерина Головкіна долучилася до проведення бінарного лекційного заняття на тему «Криміналістичне дослідження документів (документологія)», яке проходило на базі Одеського державного університету внутрішніх справ.

Обговорили поняття та завдання техніко-криміналістичного дослідження документів, його види, сучасні можливості експертного дослідження документів, ознаки способів їх друку, способи підробки паперових та пластикових документів та їх ознаки, а також  елементами захисту.

Слухачі мали можливість оглянути зразки справжніх та підроблених документів та готівкових грошей кількох країн за допомогою технічних засобів, які дозволяють неозброєним оком визначити ознаки підробок під керівництвом експерта. Це дало змогу курсантам закріпити знання щодо технічних засобів  і прийомів, які застосовуються при огляді документів, та щодо фіксації результатів огляду документів.

Крім того, Катерина розповіла про те, які питання можуть виникати в ході проведення експертизи та особливості їх вирішення.

 Курсанти з цікавістю сприйняли викладений матеріал, брали активну участь у практичній частині заняття, що дало можливість засвоїти науково-теоретичні та практичні аспекти техніко-криміналістичного дослідження документів.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin