Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
«Інтелектуальна власність як один з найважливіших нематеріальних активів будь-якої сфери бізнесу»

«Інтелектуальна власність як один з найважливіших нематеріальних активів будь-якої сфери бізнесу»

10 лютого 2021 головний судовий експерт сектору досліджень у сфері інтелектуальної власності відділу мистецтвознавчих, психологічних досліджень та досліджень об’єктів інтелектуальної власності лабораторії досліджень у сфері інформаційних технологій ДНДЕКЦ МВС Ірина Мартинюк взяла участь у заході, який відбувся за сприяння Комітету з інтелектуальної власності, що діє у складі Національної асоціації адвокатів України (НААУ) на тему: «Просування на ринку IP послуг (PR та маркетинг)».

Ні для кого не є секретом, що інтелектуальна власність (IP) – це один з найважливіших нематеріальних активів будь-якої сфери бізнесу. Водночас IP є досить вузькою спеціалізацією в юриспруденції, яка має свою специфіку. Якщо IP агентства (бутики, патентні компанії, експертні установи  й т.п.) спеціалізуються виключно на питаннях охорони й захисту прав інтелектуальної власності, і є привабливими для потенційних клієнтів завдяки своїй вузькій спеціалізації, то для IP-департаментів юридичних фірм, експертних установ  завдання щодо просування своїх послуг та пошуку клієнтів доволі ускладнене та потребує максимальних зусиль.

Доповідачі підняли чимало актуальних питань, поділилися своїм професійним досвідом створення селф-бренду та надали практичні поради ефективного маркетингу на ринку послуг інтелектуальної власності.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin