Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Міжвідомчий науково-практичний круглий стіл «Порушення законів і звичаїв війни: актуальні проблеми теорії, практики та правового регулювання»

Міжвідомчий науково-практичний круглий стіл «Порушення законів і звичаїв війни: актуальні проблеми теорії, практики та правового регулювання»

22 лютого пройшов міжвідомчий науково-практичний круглий стіл «Порушення законів і звичаїв війни: актуальні проблеми теорії, практики та правового регулювання» у якому взяли участь керівники ДНДЕКЦ МВС.
Організаторами заходу виступили Науково-дослідний інститут правотворчості та науково-правових експертиз Національної академії правових наук України та Національна академія внутрішніх справ.
Серед учасників були присутні народні депутати, представники Міністерства юстиції, правоохоронних органів, закладів вищої освіти, науково-дослідних установ та інші зацікавлені суб’єкти сектору безпеки.
На порядку денному обговорювалися такі питання:
  • Кримінально-правова кваліфікація порушення законів і звичаїв війни.
  • Кримінологічний аналіз порушення законів і звичаїв війни.
  • Досудове розслідування порушення законів і звичаїв війни.
  • Криміналістичне та судове-експертне забезпечення збирання доказів під час розслідування порушення законів і звичаїв війни.
  • Визначення порушення законів і звичаїв війни в міжнародному гуманітарному праві.
  • Співробітництво правоохоронних органів України з правоохоронними інституціями інших країн, а також Міжнародним кримінальним судом щодо доказування обставин порушення законів і звичаїв війни.
Метою заходу було залучення до наукової дискусії фахівців для вирішення проблемних питань правового регулювання, кваліфікації, кримінологічного аналізу, документування та розслідування воєнних злочинів з урахуванням національної практики та актів міжнародного гуманітарного права.
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin