Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Нагадуємо, в установах Експертної служби МВС надаються послуги оцінки транспортних засобів та криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують

Нагадуємо, в установах Експертної служби МВС надаються послуги оцінки транспортних засобів та криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують

Нагадуємо, в установах Експертної служби МВС надаються такі послуги:

  • оцінка транспортних засобів (визначення ринкової вартості);
  • криміналістичне дослідження транспортних засобів та реєстраційних документів, що їх супроводжують.

04 жовтня 2024 року набрала чинності постанова, відповідно до якої вдосконалюється процедура комісійної торгівлі транспортними засобами.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2024 року № 1132 «Про внесення змін до Порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери», яка набрала чинності 04 жовтня 2024 року, до переліку документів, які слід подавати під час складання договору купівлі-продажу транспортного засобу, включено документ про оцінку або документ про його середньоринкову вартість (за вибором особи).

Послуга з оцінки транспортних засобів надається в установах Експертної служби МВС та уповноваженими суб’єктами оціночної діяльності.

При оцінці транспортного засобу важливі всі деталі.

«Фахівці, які здійснюють оцінку автомобілів, користуються «Бюлетенем автотоварознавця» – офіційним періодичним додатком до «Методики товарознавчої експертизи та оцінки колісних транспортних засобів», який оновлюється кожні 2 місяці. На підставі даних, що зазначені у ньому, після застосування коефіцієнтів збільшення або зменшення вартості – залежить від пробігу, умов догляду, зберігання, експлуатації, технічного стану, комплектності, наявності або відсутності пошкоджень тощо – експерт визначає «ринкову вартість», яку й зазначає у документі про оцінку автомобіля» – Сергій Кримчук.

Перелік установ Експертної служби МВС та пунктів експертного дослідження ТЗ у територіальних органах з надання сервісних послуг МВС, де можна отримати послугу з оцінки ТЗ:

https://bit.ly/3BvMRra

https://hsc.gov.ua/kontakti/kontakti-gsts-pidrozdiliv/

Не варто забувати про ще одну важливу послугу, що надається в установах Експертної служби МВС – Криміналістичне дослідження транспортного засобу і реєстраційних документів, що його супроводжують.

«Отримання цієї послуги гарантує недопущення порушення майнових прав громадян, виключає можливість придбання транспортного засобу із підробленими номерами агрегатів, «автомобіля-двійника» тощо, і як наслідок – залишитися і без автомобіля і без грошей. Звертаючись до установ Експертної служби МВС та замовляючи такі дослідження, громадяни передусім бережуть власний спокій» – Сергій Кримчук.

Перелік пунктів експертного дослідження ТЗ у територіальних органах з надання сервісних послуг МВС, де можна отримати послугу з криміналістичного дослідження транспортного засобу і реєстраційних документів, що його супроводжують:

https://hsc.gov.ua/kontakti/kontakti-gsts-pidrozdiliv/

Запис на Експертне дослідження транспортного засобу: https://e-zapys.dndekc.mvs.gov.ua/

Контактний телефон з питань діяльності працівників Експертної служби МВС у сервісних центрах МВС +38 (096) 086 56 56

.
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin