Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Представник ДНДЕКЦ МВС взяв участь у зустрічі з родинами полонених та зниклих безвісти

Представник ДНДЕКЦ МВС взяв участь у зустрічі з родинами полонених та зниклих безвісти

Представник Координаційного штабу взяв участь у зустрічі з родинами полонених та зниклих безвісти Оборонців 41-ої окремої механізованої бригади, що відбулася в Офісі українського Омбудсмана.
До участі в заході були також запрошені представники Сил безпеки й оборони України, військової частини та Міжнародного комітету Червоного Хреста.
Низка питань, порушених під час зустрічі, стосувалася комунікації родичів з військовою частиною та отримання від неї інформації про обставини зникнення безвісти Захисника, а також певної документації, зокрема витягів з актів службового розслідування.
Також обговорили функції та повноваження слідчих Національної поліції, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, МКЧХ. Окремо звернули увагу на питання пошуку й повернення тіл полеглих Оборонців, процедуру ДНК-досліжень та сповіщення членів сімей за їхніми результатами.
Представник Штабу надав інформацію щодо загального алгоритму дій та розповів про практичні інструменти пошуку зниклих безвісти військовослужбовців.
Слід зазначити, що в інформаційному просторі з’явилося безліч шахрайських каналів, які поширюють неправдиві відомості з метою маніпуляції родинами військовополонених. Тому варто бути уважними й критично ставитися до інформації, отриманої з неофіційних джерел.
Інформація та світлини Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin