Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Науково-практичний семінар «Впровадження Єдиного реєстру зброї»

Науково-практичний семінар «Впровадження Єдиного реєстру зброї»

Науково-практичний семінар «Впровадження Єдиного реєстру зброї» пройшов у Тернополі.
Семінар організований ДНДЕКЦ МВС і Тернопільським НДЕКЦ МВС. У заході брали участь працівники установ Експертної служби МВС, що займаються упровадженням та веденням Єдиного реєстру зброї. Метою було обговорення актуальних питань, що виникають під час упровадження функціональної підсистеми «Єдиний реєстр зброї», як єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ України та пошук шляхів їх вирішення.
«Єдиний реєстр має запрацювати. Головне – це мають відчути громадяни. Тому що все, що ми робимо разом з вами, ми робимо для громадян. Для того, щоб вони були насамперед в безпеці й отримували швидкі та якісні послуги» – наголосив Сергій Кримчук – директор ДНДЕКЦ МВС.
Присутні обмінялись думками щодо організації взаємодії між установами Експертної служби МВС та суб’єктами господарювання, що займаються виготовленням та реалізацією зброї. Акцентували на огляді технічного стану та відстрілу вогнепальної зброї, особливості внесення її в реєстр.
«Громадянин зможе подати документи для отримання дозволу на зброю через будь-який суб’єкт господарювання, тобто в будь-який магазин з торгівлі зброєю.
Це стосується не тільки отримання першого дозволу. Це стосується також продовження дії дозволу, термін якого закінчився» – зазначив Олександр Грищенко – заступник директора ДНДЕКЦ МВС.
Єдиний реєстр зброї (ЄРЗ) – інформаційно-телекомунікаційна система, яка є функціональною підсистемою єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ, що призначена для автоматизації обліку процесів обігу зброї до рівня стандартів операційних процедур та автоматизованого робочого місця користувача, забезпечує формування, зберігання, спільне використання і верифікацію інформації про права в сфері обігу зброї, боєприпасів до неї, основних частин зброї, які мають ідентифікаційні номери та вибухових матеріалів, об’єкти та суб’єкти цих прав.
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin