Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Візит до ДНДЕКЦ МВС делегації у складі членів Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності

Візит до ДНДЕКЦ МВС делегації у складі членів Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності

02 квітня до Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України з робочим візитом завітали народні депутати України, які є членами Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності. Метою візиту було знайомство з діяльністю Експертної служби МВС, зокрема ДНДЕКЦ МВС.

У ході візиту продемонстровано роботу і досягнення лабораторії дослідження, сертифікації зброї та обліку, лабораторії криміналістичних видів досліджень та обліку і лабораторії досліджень, матеріалів, речовин і виробів.

Завершальним етапом відвідин стала лабораторія біологічних досліджень та обліку. Члени Комітету ознайомилися з поетапним дослідженням процесу реєстрації геномної інформації людини від збору зразків та молекулярно-генетичної експертизи до ведення обліку генетичних ознак людини.

Зважаючи на майбутній розгляд законопроєкту № 4265 «Про державну реєстрацію геномної інформації людини», найбільше гостей цікавило питання ефективності роботи ДНДЕКЦ МВС у частині безпеки та конфіденційності зберігання геномної інформації людини, що й було продемонстровано.

Врегулювання ведення бази даних геномної інформації на законодавчому рівні дозволить запобігти, виявити та розкрити низку злочинів, сприятиме розшуку безвісти зниклих осіб та ідентифікації невпізнаних трупів.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin