Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
ДНДЕКЦ МВС відвідали представники Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти (МКЗБ)

ДНДЕКЦ МВС відвідали представники Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти (МКЗБ)

Представники Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти (МКЗБ): Метью Холлідей, програмний директор в Європі, Інго Бастіш, директор з питань науки та технологій та Катерина Приходько, старший програмний координатор відвідали ДНДЕКЦ МВС.
Обговорили подальші шляхи взаємодії між МКЗБ та установами Експертної служби МВС, зокрема участь в міжнародній робочій групі з питань ДНК-технології та її застосування для ідентифікації людини (що функціонуватиме за підтримки ICMP) долучення працівників до майбутніх тренінгових активностей МКЗБ.
Ознайомилися з діяльністю лабораторії біологічних досліджень ДНДЕКЦ МВС.
Розглянули можливість організації міжнародних онлайн та офлайн заходів для обміну практичним досвідом проведення молекулярно-генетичних досліджень.
Сергій Кримчук: «Ідентифікація невпізнаних тіл ставить складні завдання перед нами і, мабуть, немає жодної лабораторії/установи, яка б могла легко впоратися з усіма викликами виключно власними зусиллями, тому це спільна справа, де відсутня конкуренція».
Інго Бастіш: «Міжнародна робоча група з ДНК-технології та її застосування для ідентифікації людини потрібна не тільки для сприяння комунікації та обміну досвідом. Ми боремося з такими ж викликами, і створення групи принесе користь усім. Ваш, на жаль, гіркий досвід може допомогти іншим».
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin