Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Засідання Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності

Засідання Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності

Заступник директора ДНДЕКЦ МВС Олександр Грищенко, у складі команди МВС, взяв участь у засіданні Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності.
На сьогодні питання законодавчого врегулювання права власності цивільних громадян на вогнепальну зброю є вкрай важливим.
МВС і Національна поліція України цілком підтримують прийняття законопроектів 5708 та 5709, та внесли пропозицію щодо надання права цивільним особам володіти короткоствольною вогнапльною зброєю (пістолетами, револьверами, короткими карабінами), але з відтермінуванням набрання чинності цієї норми на п’ять років після завершення воєнного стану.
Комітет підтримав зазначену пропозицію і результатами засідання схвалив і рекомендував до розгляду Верховною Радою України у другому читанні і в цілому законопроекти «Про право на цивільну вогнепальну зброю» № 5708 https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/27190 та про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України “Про право на цивільну вогнепальну зброю” № 5709 https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/27192
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin