Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Круглий стіл щодо діяльності Європейського суду з прав людини

Круглий стіл щодо діяльності Європейського суду з прав людини

На базі Кіровоградського НДЕКЦ МВС відбулося засідання круглого столу на тему «Звернення громадян України до  Європейського суду з прав людини: детермінанти, практика, проблеми, виконання».

У заході взяли участь представники Кропивницького місцевого центру з надання вторинної правової допомоги та Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро).  

Обговорювалися питання щодо порядку представництва України в Європейському суді з прав людини та основні проблеми, які призводять до констатації Європейським судом порушень Україною положень Конвенції з прав людини.

Розглянули низку рішень Європейського суду з прав людини, зокрема рішення у справах «Барабанщиков проти Росії» від 8 січня 2009, «Брандштеттер проти Австрії» від 28 серпня 1991 та «Ворва проти Польщі» від 27 листопада 2003, в яких Європейським судом надається оцінка щодо професійних і кваліфікаційних вимог до судового експерта, критерію обов’язковості призначення експертизи за умов конкретного кримінального провадження.

Такого роду заходи є дуже корисними, в першу чергу для вдосконалення правової освіти, знання своїх прав та механізму їх відновлення. Також це допомога у фаховій діяльності, сприяння недопущенню будь-яких порушень прав людини та громадянина, і звичайно ж – налагодження співпраці між установами.

Захід завершився ознайомленням гостей Центру зі специфікою діяльності та видами експертних досліджень, лабораторіями та спеціальною технікою.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin