Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Науково-практичний семінар «Актуальні питання трасологічних досліджень»

Науково-практичний семінар «Актуальні питання трасологічних досліджень»

«Актуальні питання трасологічних досліджень» – на базі Закарпатського НДЕКЦ МВС триває дводенний науково-практичний семінар.
Організатором є відділ трасологічних досліджень лабораторії трасологічних, дактилоскопічних досліджень та обліку ДНДЕКЦ МВС.
Серед присутніх заступник директора ДНДЕКЦ МВС Дмитро Щирба, директор Закарпатського НДЕКЦ МВС Олександр Мишаковський, заступник завідувача лабораторії трасологічних, дактилоскопічних досліджень та обліку Сергій Степура та фахівці установ Експертної служби МВС, які мають кваліфікацію судового експерта з правом проведення трасологічної експертизи за експертною спеціальністю 4.2 «Дослідження знарядь, агрегатів, інструментів і залишених ними слідів, ідентифікація цілого за частинами» та практичний досвід з порушених питань.
Однією з тематик першого дня було встановлення цілого за частинами. Особливу увагу приділено проблемним питанням встановлення належності розділених частин деревини до одного дерева та взаємодії слідчих підрозділів, експертів та фахівців лісового господарства у боротьбі з незаконною вирубкою лісів.
В цей день до семінару долучилися Станіслав Ярчак, начальник відділу криміналістичного забезпечення ГУНП у Закарпатській області, Руслан Антонюк, заступник директора Карпатського лісового офісу, Віктор Ткаченко, начальник відділу лісокористування Карпатського лісового офісу, Олександр Балега, начальник Карпатського відділу управління контролю за виконанням лісового та мисливського господарства департаменту безпеки ДП “Ліси України”.
Сьогодні розглядаються проблемні питання, що виникають при проведенні трасологічної експертизи замків та обговорюються пропозиції щодо удосконалення методичного забезпечення.
Враховуючи тематику другого дня заходу, до участі приєдналися Іван Йовенко, заступник начальника ГУНП в Закарпатській області, Сергій Ігнатов, голова представництва “Аблой Ой” в Україні та інших країнах СНД (компанія спеціалізується на сучасних системах замикання та управління доступом) та Ілля Воїнов, секретар Правління громадської організації “Українська Локсмайстер Федерація” (членами організації є компанії та приватні підприємці, пов’язані з виробництвом, продажем, встановленням та обслуговуванням замків тощо).
Протягом двох днів учасники активно обговорювали проблемні питання та обмінювалися досвідом задля їх вирішення.
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin