Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Підвищення кваліфікації працівників Експертної служби МВС

Підвищення кваліфікації працівників Експертної служби МВС

Працівники Експертної служби МВС з 10 територіальних підрозділів взяли участь у навчаннях за напрямом «Пожежна тактика та аварійно-рятувальні роботи», що проходили на базі інституту післядипломної освіти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (далі – ЛДУ БЖД).

Науково-педагогічні працівники кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт ознайомили слухачів з матеріально-технічною базою університету, поділилися теоретичними знаннями щодо тактичного мислення, вдосконалення навичок аналітичного розрахунку сил та засобів й управління ними.

Крім теоретичних знань, на базі навчально-тренувального полігону ЛДУ БЖД проводилися практичні заняття. Науково-педагогічні працівники кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт в умовах реальної пожежі із використанням єдиного в Україні «Вогневого модуля» та багатофункціонального тренажеру практичної підготовки рятувальників контейнерного типу провели заняття, де слухачі вивчили теоретичні основи розповсюдження пожежі в приміщеннях та практично відпрацювали алгоритм дій їхнього гасіння відповідно до стандартів CFBT.

Варто зазначити, що умови у «Вогневому модулі» максимально наближені до реальних, а температура подекуди сягає до 400 градусів. 

Також проводилось практичне заняття на Львівському фанерному заводі, у ході якого наші працівники ознайомились з оперативно-тактичною характеристикою об’єкту, технологічним процесом виробництва, особливостями організації гасіння пожеж на деревообробних підприємствах. 

По завершенню навчання слухачі склали комплексний іспит з перевірки знань.  Начальник інституту післядипломної освіти, полковник служби цивільного захисту Володимир Слободяник та його заступник полковник служби цивільного захисту Тарас Ткаченко вручили свідоцтва про завершення навчання.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin