Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Підводний дрон, системи розмінування та генетичний аналізатор: МВС отримало технічну допомогу від Німеччини

Підводний дрон, системи розмінування та генетичний аналізатор: МВС отримало технічну допомогу від Німеччини

Підводний дрон, системи розмінування та генетичний аналізатор: МВС отримало технічну допомогу від Німеччини

Міністерство внутрішніх справ України та Національна поліція отримали пакет технічної допомоги від Федерального управління кримінальної поліції Німеччини. Передали спеціальне обладнання для підрозділів вибухотехнічної служби НПУ та Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. 

Участь у церемонії передачі допомоги взяли заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря, голова НПУ Іван Вигівський, тимчасово повірений у справах Федеративної Республіки Німеччина в Україні Тім Пранґе, представники МВС та НПУ.

Вибухотехніки поліції отримали підводний дрон, 10 вибухотехнічних костюмів із комплектом обладнання, 20 портативних освітлювальних систем, металошукачі, бронежилети з балістичним захистом та комбіновану систему для розмінування територій. Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС отримав від партнерів три автоматичні станції виділення ДНК, генетичний аналізотор, термостати, морозильну камеру, шість центрифуг та додаткові прилади.

Василь Тетеря подякував уряду та громадянам Німеччини за підтримку в протистоянні країні-агресору та надану технічну допомогу.

“Це потужні лабораторії, які передали в користування ДНДЕКЦ та сучасна новітня техніка для Національної поліції. Ми дякуємо за роботу в напрямку підтримки України і, зокрема, підрозділів системи МВС. Цей шлях однозначно приведе до спільної перемоги”, – наголосив заступник Міністра.

У свою чергу Тім Пранґе підкреслив: “Ваша робота в мирні часи дуже відповідальна, а війна надає додаткові виклики. Ви не одні в цій боротьбі. Поряд з вами багато партнерів і Німеччина також. Важлива не лише підтримка на політичному рівні, а і на практиці. Я вдячний Федеральному МВС та управлінню кримінальної поліції Німеччини за практичну підтримку роботи українських колег”.

За словами голови Нацполіції Івана Вигівського, спочатку російської збройної агресії на території України вибухотехніками поліції обстежено понад 33 тисяч гектарів території і вилучено більше 280 тисяч боєприпасів та понад 9 тонн вибухівки.

“Ми відчуваємо підтримку уряду та громадян Німеччини ще з початку війни. Упродовж цих років нам передано обладнання для вибухотехніків на понад 14 млн євро. Найперше – це про безпеку наших поліцейських-вибухотехніків. Та допомога, яку ви надаєте, важлива саме в збереженні життя і здоров’я правоохоронців”, – акцентував Іван Вигівський.

 

Департамент комунікації МВС України

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin