Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Робоча зустріч з врегулювання питань із застосування Технічного регламенту піротехнічних виробів

Робоча зустріч з врегулювання питань із застосування Технічного регламенту піротехнічних виробів

11 листопада пройшла робоча зустріч працівників ДНДЕКЦ МВС, представників Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України та Державного науково-дослідного інституту МВС України. Метою зустрічі було врегулювання питань із застосування Технічного регламенту піротехнічних виробів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 січня 2021 р. № 8, що вступає в дію з 14 січня 2022 року, та оцінки відповідності у сфері піротехнічних виробів.

Технічний регламент піротехнічних виробів розроблено на основі Директиви 2013/29/ЄС Європейського Парламенту  та Ради від 12 червня 2003 року про гармонізацію законодавства держав-членів щодо надання на ринку піротехнічних виробів.

Учасники обговорили правила та процедури, спрямовані на забезпечення вільного обігу піротехнічних виробів на ринку України після набрання чинності Технічного регламенту, застосування національних стандартів, відповідність яким надає презумпцію відповідності піротехнічних виробів до основних вимог безпеки Технічного регламенту та проблемні питання, що можуть виникнути під час застосування норм Технічного регламенту на практиці.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin