Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
У ДНДЕКЦ МВС пройшов візит Надзвичайного і Повноважного Посла Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Фелікса Бауманна

У ДНДЕКЦ МВС пройшов візит Надзвичайного і Повноважного Посла Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Фелікса Бауманна

У ДНДЕКЦ МВС пройшов візит Надзвичайного і Повноважного Посла Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Фелікса Бауманна.
Метою візиту було ознайомлення з діяльністю ДНДЕКЦ МВС та передання гуманітарної допомоги Швейцарії для Експертної служби МВС – трьох автоматизованих систем для встановлення генетичного профілю «RapidHIT ID».
Обладнання буде використовуватися у Рівненському, Хмельницькому та Черкаському науково-дослідних експертно-криміналістичних центрах МВС України для дослідження біологічних зразків родичів загиблих.
«Установи Експертної служби МВС встановлюють ДНК-профілі зразків близьких родичів та зразків біологічного матеріалу невпізнаних тіл для ідентифікації останків», – зауважив Сергій Кримчук.
У лютому 2023 року Швейцарія вже передавала гуманітарну допомогу у вигляді 8-ми капілярних генетичних аналізаторів ДНК/секвенаторів 3500 ThermoFisherScientific, США Запорізькому та Миколаївському НДЕКЦ МВС.
Щиро дякуємо за допомогу та невпинну підтримку в цей нелегкий для України час.
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin