Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Завідувач лабораторії державної реєстрації геномної інформації людини ДНДЕКЦ МВС Руслан Аббасов взяв участь у зустрічі, організованій Офісом Омбудсмана

Завідувач лабораторії державної реєстрації геномної інформації людини ДНДЕКЦ МВС Руслан Аббасов взяв участь у зустрічі, організованій Офісом Омбудсмана

30.11.2023 Офіс Омбудсмана зібрав під своїм дахом представників державних органів та членів родин полонених та зниклих безвісти воїнів з військової частини 3011.
На запитання родичів відповідали представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, СБУ, ДНДЕКЦ МВС, Нацполу, Міністерства соцполітики та ГО «Серце Азовсталі».
Рідні цікавилися, у якому стані нині перебувають їх чоловіки, сини і тати, які перебувають у ворожому полоні, та хто має доступ до місць утримання воїнів. Присутнім відповіли, що це відстежує МКЧХ, адже тільки ця організація має мандат на здійснення візитів до місць утримання полонених. Мало того РФ навіть міжнародній організації нечасто надає дозвіл на відвідування.
Низка питань також стосувалася соціального захисту родин полонених воїнів та реабілітації. Рідним також детально розповіли, які документи та до яких органів варто звертатися з цих питань.
Окремим блоком йшло обговорення комунікації рідних та представників органів, які здійснюють досудове розслідування.
Опісля загального обговорення, рідні також поспілкувалися з окремими представниками відомств.
Робота над поверненням захисників безперервно триває!
Інформація та світлини Офіс Омбудсмана України
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin