Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
З моніторинговим візитом Запорізький НДЕКЦ відвідали поважні гості

З моніторинговим візитом Запорізький НДЕКЦ відвідали поважні гості

У лютому Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні Клод Вільд передав два 8-ми капілярних генетичних аналізатори ДНК/секвенатори 3500 ThermoFisherScientific, США (у комплектах з 2 ПК, 2 LCD-моніторами, ПЗ Gene Mapper ID-X та джерелом безперебійного живлення в режимі on-line). Обладнання слугує для проведення молекулярно-генетичних досліджень у Запорізькому та Миколаївському науково-дослідних експертно-криміналістичних центрах МВС.
З моніторинговим візитом Запорізький НДЕКЦ відвідали радник посольства Швейцарії в Україні, керівник програми з питань миру та прав людини Гаетан Ванне, координатор проєктів з питань миру та прав людини Посольства Швейцарії в Україні Наталія Сорокіна та голова Запорізької ОДА, начальник ОВА Юрій Малашко.
Гості ознайомились з роботою установи в умовах воєнного стану та діяльністю експертів, які проводять балістичні та вибухотехнічні дослідження, оглянули оновлені хімічну та молекулярно-генетичну лабораторії. Особливу увагу було приділено ДНК-аналізаторові.
В умовах збройної агресії російської федерації проти України ДНК-аналізатор необхідний для проведення молекулярно-генетичних досліджень з метою ідентифікації осіб, які загинули або зникли безвісти.
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin