Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Семінар «Реєстри вогнепальної зброї в країнах Європи. Кращі практики й обмін інформацією»

Семінар «Реєстри вогнепальної зброї в країнах Європи. Кращі практики й обмін інформацією»

«Реєстри вогнепальної зброї в країнах Європи. Кращі практики й обмін інформацією» – семінар, присвячений питанням спільного використання досвіду і кращих практик ведення реєстрів вогнепальної зброї в Європі пройшов 21–22 червня у м. Відень.
Захід проводився за підтримки Центру запобігання конфліктам ОБСЄ у співпраці з проєктом REGISYNC.
Проєкт REGISYNC спрямовано на зменшення джерел незаконної вогнепальної зброї в державах-членах ЄС, країнах Південно-Східної Європи та Західних Балкан.
У семінарі взяли участь представники правоохоронних органів і фахівці з 🔫вогнепальної зброї з країн Європи, Західних Балкан, України та Молдови.
Серед учасників був представник ДНДЕКЦ МВС – Богдан Храпак, завідувач відділу випробувань зброї та забезпечення ведення ЄРЗ.
Під час заходу обговорили:
  • пріоритетні інформаційні системи контролю за обігом зброї (iArms та SIENA), особливості їх використання з метою глибшого обміну інформацією, пропозиції з покращення їх функціонування;
  • ключові проблеми та недоліки у веденні реєстрів зброї країн-учасниць з метою недопущення їх у веденні реєстру зброї в Україні.
Загальною метою проєкту було зменшення джерел незаконної вогнепальної зброї на території ЄС з її потраплянням до кримінальних організацій і терористів шляхом розробки спільних мінімальних стандартів ведення реєстрів цивільної вогнепальної зброї та розвитку практики спільного використання інформації в усіх державах-членах ЄС і сусідніх з ними країнах.
Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin