Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України
Робота ДНК-лабораторій

Робота ДНК-лабораторій

 

В Експертній службі МВС України працює 9 ДНК-лабораторій: 8 лабораторій в обласних центрах та лабораторія Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Основним завданням таких лабораторій є криміналістична ідентифікація людини, її слідів і встановлення родинних зв’язків.

Необхідність проведення біологічних експертиз, наприклад, для встановлення батьківства, ідентифікації невпізнаного тіла чи безвісти зниклої особи з’являється досить часто. Нещодавно одну з таких лабораторій було відкрито у Волинському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі. Обладнання для цього виду досліджень було надано Державним науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України. Фахівці біологічної лабораторії, а їх на сьогодні чотири, перш ніж проводити дослідження ДНК, проходили навчання і практику в Києві.

Якість досліджень і достовірність результатів підтверджуються акредитацією молекулярно-генетичних лабораторій Експертної служби МВС України відповідно до вимог міжнародних стандартів ISO/IEC 17025 та EN ISO/IEC 17020.

Tвітнути
Поділитися
Поділитися
Pin